Werken met volle maan

De volle maan is een betoverend natuurlijk fenomeen dat ons keer op keer verwondert. Het heldere, ronde licht aan de nachtelijke hemel heeft eeuwenlang mensen over de hele wereld geïntrigeerd. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de volle maan.

Volle maan heeft impact op onze emoties, slaap en activiteiten. Het maanlicht brengt een toename van energie met zich mee, wat ervoor kan zorgen dat je je actiever voelt of juist meer onrust ervaart, zoals bij het slapen. Meebewegen met de maanfases kan erg nuttig zijn en kan je ook emotioneel in balans brengen. In dit artikel gaan we dieper in op het effect van volle maan en hoe je hiervan kunt profiteren.

Een leuke activiteit die ik persoonlijk erg waardeer, is het vullen van een fles met water en deze in het maanlicht plaatsen. Bewaar de fles vervolgens en je hebt maanwater. Het water absorbeert de energie van de maan. Je kunt het drinken wanneer je het nodig hebt, aan je planten geven of zelfs in je badwater gebruiken.

Hoe maak je maanwater?

  1. Vul een fles met water.
  2. Plaats de fles buiten of bij het raam in het maanlicht (zelfs als het bewolkt is). Dit kan rond de periode van drie dagen voor en na de volle maan.
  3. Bewaar de fles de volgende ochtend op een koele plek.

Het opladen van edelstenen is ook een leuk ritueel tijdens de volle maan. Het opladen van edelstenen kan je helpen om gebruik te maken van de energetische krachten van de stenen. Het verzorgen van je edelstenen zorgt er ook voor dat je waarde hecht aan je waardevolle bezittingen.

Journalen

Mijn all-time favoriet is journalen. Je kunt hier net als ik een mooie gewoonte van maken. Schrijf je in voor de maanagenda nieuwsbrief zodat je journalvragen ontvangt die aansluiten bij de maanfases. Waar kun je je deze maand op reflecteren? Via de nieuwsbrief richten we ons op de unieke aspecten van elk sterrenbeeld. Schrijf de vragen op in je journal of notitieboek.

Hier zijn enkele stappen voor jouw journaling-sessie:

  1. Creëer een rustige plek (ZONDER telefoon!)
  2. Sluit je ogen, adem richting je voeten en voel je helemaal ontspannen.
  3. Wat voel je nu? Sluiten je gevoelens van de afgelopen tijd aan bij de vragen uit de e-mail?
  4. Laat los wat je niet meer wilt meenemen. Je kunt verschillende visualisatieoefeningen gebruiken om dit te doen.
  5. Waar ben je dankbaar voor? Schrijf vijf dingen op waar je dankbaar voor bent van de afgelopen maand.
  6. Herinner jezelf aan de doelen die je hebt opgeschreven tijdens nieuwe maan. Visualiseer ze en schrijf vervolgens je visie op. Laat je creativiteit de vrije loop en geloof in jezelf.

Door te reflecteren, los te laten en dankbaarheid te uiten tijdens de volle maan, kun je een diepere verbinding maken met jezelf en de energieën om je heen. Geniet van deze bijzondere tijd en laat de magie van de volle maan je inspireren.